Locale Partners 1

Partners

Logozeeuwsebranding
De zeeuwse branding

De Zeeuwse Branding is ambachtelijk gebrande koffie voor bij een verse bolus of met een Zeeuwse babbelaar. Maar ook bij ontbijt of juist na een heerlijke maaltijd is de rijke blend van vers gebrande 100% Arabica bonen perfect geschikt. Geselecteerd en gebrand om aan te sluiten bij al het moois en lekkers wat Zeeland te bieden heeft.

Logojdbiesch
JB diesch

Het verhaal van JB Diesch begint al in 1820! Toen openende Cornels Felix Diesch, oorspronkelijk afkomstig uit Zwitserland, een winkel in suikerwerken aan de Herenstraat te Middelburg. Of hij daar al babbelaars maakte en verkocht dat kunnen we niet met zekerheid zeggen, wel dat daar de basis werd gelegd voor het bedrijf JB Diesch dat nu nog steeds Echte Zeeuwse Boterbabbelaars maakt.

12% of meer
Schellach
Markten
Ten brink
1Schellach
Schellach

De koeien van Schellach wonen in een voor Zeeuwse begrippen unieke stal. In theorie kunnen de koeien het hele jaar door in deze serrestal doorbrengen. Er gaat echter niets boven een koe in de wei. Daarom mogen de tachtig melkkoeien in het voorjaar zelf kiezen of ze lekker in de wei willen dralen of dat ze beschut in de stal willen blijven. De kaasmakerij bevindt zich naast de serrestal. Het is er warm en vochtig om de omstandigheden ideaal te laten zijn voor het bereiden van de lekkerste kaas! Schellach is niet voor niets een begrip in Zeeland.

1degroentehal
Groentehal middelburg

Al vier generaties lang werkt Groentehal Middelburg er hard aan om het beste groente en fruit van Zeeland te verkopen. Door groente en fruit uit de regio aan te bieden, kunnen de producten haast niet verser zijn. Het groente en fruit komt rechtstreeks van het land in onze winkel te liggen. Dankzij de korte lijnen met de boer wordt weinig uitstoot veroorzaakt. Producten hoeven immers niet meer tussen handelaren vervoerd te worden. Deze succesformule zorgt er al zo’n honderd jaar voor dat het groente en fruit vers, gezond én lekker zijn!