Locale Partners

De Zeeuwse Branding

De Zeeuwse Branding is ambachtelijk gebrande koffie voor bij een verse bolus of met een Zeeuwse babbelaar. Maar ook bij ontbijt of juist na een heerlijke maaltijd is de rijke blend van vers gebrande 100% Arabica bonen perfect geschikt. Geselecteerd en gebrand om aan te sluiten bij al het moois en lekkers wat Zeeland te bieden heeft.

JB Diesch


Het verhaal van JB Diesch begint al in 1820! Toen openende Cornels Felix Diesch, oorspronkelijk afkomstig uit Zwitserland, een winkel in suikerwerken aan de Herenstraat te Middelburg. Of hij daar al babbelaars maakte en verkocht dat kunnen we niet met zekerheid zeggen, wel dat daar de basis werd gelegd voor het bedrijf JB Diesch dat nu nog steeds Echte Zeeuwse Boterbabbelaars maakt.

Tiktak Thee

Tiktak thee is gevestigd in Groningen en dus een vreemde eend in Locaal39. Dat is niet voor niets...Onze gasten laten zich niet zomaar een willekeurige kop thee voorzetten. Bij Tiktak weten ze dat. De zorgvuldig geselecteerde melanges bevatten een betoverend aroma en zijn voortreffelijk van smaak. Bovendien is het complete thee assortiment voorzien van het Fair Trade keurmerk.

Kaasboerderij Schellach

De koeien van Schellach wonen in een voor Zeeuwse begrippen unieke stal. In theorie kunnen de koeien het hele jaar door in deze serrestal doorbrengen. Er gaat echter niets boven een koe in de wei. Daarom mogen de tachtig melkkoeien in het voorjaar zelf kiezen of ze lekker in de wei willen dralen of dat ze beschut in de stal willen blijven. De kaasmakerij bevindt zich naast de serrestal. Het is er warm en vochtig om de omstandigheden ideaal te laten zijn voor het bereiden van de lekkerste kaas! Schellach is niet voor niets een begrip in Zeeland.

Groentehal Middelburg

Al vier generaties lang werkt Groentehal Middelburg er hard aan om het beste groente en fruit van Zeeland te verkopen. Door groente en fruit uit de regio aan te bieden, kunnen de producten haast niet verser zijn. Het groente en fruit komt rechtstreeks van het land in onze winkel te liggen. Dankzij de korte lijnen met de boer wordt weinig uitstoot veroorzaakt. Producten hoeven immers niet meer tussen handelaren vervoerd te worden. Deze succesformule zorgt er al zo’n honderd jaar voor dat het groente en fruit vers, gezond én lekker zijn!

Peelander bier

Een echt Zeeuws bier. Geboren en getogen in Noord-Beveland: Peelander bier. Eél hoed bier, zoals we hier zeggen, met een echt Zeeuws karakter. De romige schuimkraag, het licht tintelende gevoel bij elke slok, het krachtige karakter en de verfijnde smaak: dat maakt Peelander zo bijzonder. Van tripel, met zijn diepe, zachte smaak tot witbier met haar bitterzoete afdronk. Peelander is bier voor fijnproevers.

De Smaak Van Toen

Hans heeft naast twee prachtige winkels in Goes een nieuw concept het leven in geroepen: "De Smaak van Toen". De broden en producten van De Smaak van Toen zijn gebaseerd op oude Hollandse ambachtelijke bakkersrecepturen, en dat proef je!

Het Azijn Aterlier

Producent van bijzondere Wijn & Cider, die verwerkt worden tot Wijn,-Ciderazijn, Distillaat & likeuren, Balsamico, Vincotto, Mosterd, Olie & Sauzen. Deur uit, rechts het hoekje om, dan loop je zo het Azijn Atelier binnen.

Vis van de Weekmarkt

De weekmarkt in Middelburg is de grootste markt in Zeeland. Sinds 1295, en misschien al eerder, wordt er handel gedreven op deze markt. De vis beland direct uit zee op de markt. Verser kan het niet.

Wijnspecaailzaak 12% of meer

Monique van 12% of meer is een vinoloog met een neus voor de lekkerste wijnen.

Slagerij Ten Brink

De culinaire slager met passie voor het slagersvak